Balistik Kurşun Geçirmez Cam

Balistik Kurşun Geçirmez Cam

Bina Güvenliği risk analizleri göstermiştir ki ateşli ve ateşsiz silahlı saldırılarda binaların en zayıf noktası kapı ve pencerelerdir. Zırhlı araçlarda da sürücünün gittiği yeri görebilmesi, güvenli sürüş açısından çevresi ile etkileşimini kesintisiz sürdürebilmesi açısından cam araçların vazgeçilmez parçası konumundadır.

KGS Savunma Sanayi olarak Balistik (Kurşun Geçirmez) camlarımızı kendi fabrikamızda uluslararası standartlarda %100 yerli olarak tüm test raporları yine Uluslararası Hakem Laboratuvarlardan alınarak üretilmektedir.

Balistik (Kurşun Geçirmez Cam), lamine güvenlik camı üzerinde ki çeşitliliktir ve 1909’da yılında Fransız kimyacı  Edouard Benedictus tarafından keşfedilmiştir. Orijinalinde selüloit kullanılmış olup iki cam arasına sıkıştırılmış olan lamine camda polivinil plastikleri kullanma fikri de ilk kez Pittsburgh Plate Glass Company’nin Earl Fix’i tarafından önerilmiştir yıl (1936).

Balistik Cam Teknolojisi

KGS SAVUNMA Sanayi olarak 1997 yılından beri 20 yılı aşkın süredir kalitemizden taviz vermeden savunma sanayisinde faaliyet gösteriyoruz. Balistik (Kurşun Geçirmez) camlarımızı %100 yerli ve milli imkanlarla, kendi fabrikamızda ve uluslararası standartlarla istenilen her seviyede tüm test raporları Uluslararası Hakem Laboratuvarlardan alarak üretmekteyiz.

Araç ve iş yerlerinize uygun kalınlıkta ve koruma seviyesinde kurşun geçirmez cam imalatı için yenilikçi teknolojiler sunuyoruz.

Balistik Cam

Kimse bir keskin nişancı mermisini atlatmak için yeterince hızlı hareket edemez, hatta geldiğini bile göremez.
Kendinizi korumanın tek yolu var o da vücudunuzun önüne bir merminin enerjisini dağıtacak koruma bariyeri yerleştirmektir.
İşte, Balistik Kurşun Geçirmez Camın arkasındaki temel fikir budur.

Balistik zırhlı camlar araçlarda olduğu gibi yaygın olarak işyeri, bina ve kıymetli malların korunması amaçlarıyla da kullanılmaktadır.

Balistik Camın Felsefesi

Kurşun Geçirmez Zırhlı Araçlarda sürücünün gittiği yeri görebilmesi, güvenli sürüş yapabilmesi ve çevresi ile etkileşimini kesintisiz sürdürebilmesi açısından cam, araçların vazgeçilmez bir parçası konumundadır. Ayrıca Bina Güvenliği risk analizleri göstermiştir ki ateşli ve ateşsiz silahlı saldırılarda binanın en zayıf noktası kapı ve pencelelerdir.

Bu nedenlerledir ki Balistik Standartlarda üretilecek Kurşun Geçirmez Cam olası bir tehlike – risk ile sizin ve sevdiklerinizin arasında ihtiyaç duyduğunuz güvenlik huzur hissini tesis edecek en mükemmel yapıdır.

Neden Sıradan Cam paramparça olur?

Normal cam, mermi çekirdeğine karşı çok az koruma sağlar.

Bir mermi çekirdeği bir cam bölmeye çarptığında, mermi çekirdeğinin enerjisi camı çarptığı yön istikametinde iter ve bu itme neticesinde kırıklar oluşur ve cam mermisinin çarpıp zayıflattığı çizgiler boyunca çarptığı noktadan yayılır. Camı büyük parçalara ayıran şey budur.

Bu şekide hasar gören cam ekstra bir tehlike unsuru ekler; Mermi sizi öldürmezse, cam öldürebilir.

Kurşun Geçirmez Cam Nerelerde Kullanılır?

KGS Savunma için uygun balistik çözümleri 20 yıllık deneyim ve tecrübesine dayanarak üretmekte, müşterilerinin her türlü ihtiyacı doğrultusunda cam ve balistik çerçeveleri ile komple çözümler sunmaktadır.

Zırhlı Savunma Araçları – Tüm askeri Araçlar

CIT (Cash in Transfer) – Zırhlı Para Nakil Araçları

Zırhlı Güvenlik Kulübeleri

Zırhlı VIP Araçlar –  Escalade, Mercedes, BMV vb. gibi.

Zırhlı Balistik Yapılar – Kamu Kuruluşları, Elçilikler, Bankalar, Döviz Büroları, Kuyumcular gibi

KGSBalistik Camın Öne Çıkan Özellikleri

Polikarbonat normal cama göre 200 kat daha dayanıklı olmasına rağmen, 14 kat daha hafiftir ve 0 ultraviyole izolasyonu sağlar.

Polikarbonat hafifliğin ve dayanıklılığın yanı sıra, atış sonrasında oluşabilecek cam parçacıklarının da etkisini sıfıra indirerek ekstra bir koruma sağlar.

Kurşun Geçirmez Camlar, bir çok kat flota camın polivinil bütral (PVB) ara tabakası ile lamine edilmesinden oluşan orta seviyede ışık geçirgenliği
sunan güvenlik camlarıdır.

Cam polikarbon lamineler, serpintisiz (No-Spall) özellikleri sayesinde cam serpintilerinin içeriye girmesine izin vermezken, çizilmeye dayanıklı kaplamaları sayesinde uzun yıllar boyunca net bir görüş sunar.

Üretim

Düz veya bombeli, Polikarbonatlı ve Polikarbonatsız, Rezistanslı (ısıtmalı), Serigraflı – Serigrafsız, Emaye boyalı kurşun geçirmez cam üretimi yapılmaktadır.

Kurşun Geçirmez Camların Dünyadaki Standartları

KGS Savunma ailesi olarak hem savunma sanayisine hem de sivil sektöre uluslararası standartlarda müşterilerimizin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda projeler oluşturarak; EN 1063 (BR1-BR7), Stanag4569 (Level I-II-III-IV), UL752 ve NIJ 0118.01 standartlarında hızlı ve etkin çözüm kabiliyeti ile hizmet vermekteyiz.

Kurşun geçirmez Cam konusunda yaşanan teknolojik gelişmeler uzman kadromuz ile yakinen takip edilmekte Ar-Ge çalışmaları ile her geçen gün daha mükemmeli hedeflemekteyiz.

EN 1063 Seviye Standart Tablosu

Ar-Ge

Geleneksel kurşun geçirmez cam, alternatif cam katmanlarından (tipik olarak 3-10 mm veya 1/8 – 3/8 inç) ve sadece ince bir polivinil bütiral (PVB) film tabakası (Yaklaşık 0,5-3 mm veya 30-90 mil kalınlığında) olduğu plastikten yapılır. Daha yeni ve güçlü kurşun geçirmez cam türleri ise akrilik cam, iyonoplast polimerleri, etilen vinil asetat veya polikarbonattan yapılmış plastiğin ve camın sandviç yöntemiyle sıkıştırılması ve kalın cam ve plastik katmanların PVB veya poliüretan gibi çeşitli maddelerden elde edilen daha ince film katmanları ile ayrılması yöntemi ile üretilmektedir.